Έρευνα για ένα καινοτόμο μέλλον

Το ερευνητικό τμήμα της NIKI αποτελείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, και έχει υλοποιήσει μια σειρά από πρωτοποριακά έργα σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ΝΙΚΙ στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες της, καθώς και την επέκταση σε νέες αγορές.

Οι ενεργοί ερευνητικοί μας τομείς περιλαμβάνουν την προσομοίωση και τον έλεγχο της συμπεριφοράς οχημάτων, την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων οδικής αρωγής, πλοήγησης και ενεργητικής/παθητικής ασφάλειας, σχεδιασμό, προσομοίωση και αποτίμηση της εργονομίας διεπαφών ανθρώπου-μηχανής. Ακόμη, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη εργαλείων και τεχνολογιών 3D απεικόνισης και οπτικοποίησης δεδομένων, την προσομοίωση ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών και την ανάπτυξη υποστηρικτικών τεχνολογιών για την προεγχειρητική μελέτη, καθώς και τον σχεδιασμό κατανεμημένων συστημάτων για τη διαχείριση και επεξεργασία γνώσης μεγάλου πλήθους ετερογενών δεδομένων.

Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη καινοτόμου λογισμικού αυτοματισμού για τη γεωμετρική σύνδεση και το πλέγμα πολύπλοκων τρισδιάστατων μοντέλων. Το προτεινόμενο λογισμικό θα βασίζεται σε εμπορικά λογισμικά CAD και FEM και θα απλοποιήσει τη διαδικασία συναρμολόγησης και δημιουργία πλέγματος του μοντέλου που απαιτείται για την παραγωγή ενός μοντέλου ψηφιακής μακέτας (DMU) για θερμική ανάλυση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το MultiOpti (Ανάπτυξη μιας αυτοματοποιημένης, παράλληλης, βιομηχανικής ισχύος, διεπιστημονικής, πολυαντικειμενικής πλατφόρμας βελτιστοποίησης σχεδιασμού) αποσκοπεί στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση ενός προηγμένου αλγορίθμου βελτιστοποίησης σε ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων.

Ο στόχος του προγράμματος Roadscanner II είναι να αναπτύξει μια συσκευή μέτρησης που να είναι ικανή να παράγει τρισδιάστατους χάρτες οδικής επιφάνειας υψηλής ακρίβειας και ακεραιότητας χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό οργάνων αδράνειας, GNSS και σαρωτή λέιζερ.

Το JiTMI είναι ένα έργο Eureka/Eurostars που οδήγησε στην ανάπτυξη μιας συνδυασμένης ασφαλούς διαδικτυακής πλατφόρμας Business to Customer (B2C) και Business to Business (B2B) για τον έγκαιρο σχεδιασμό, την προσομοίωση, τη μηχανική, την κατασκευή και τη διανομή προσαρμοσμένων ορθοπεδικών εμφυτευμάτων. Το JiTMI ενισχύει και επιταχύνει την επιλογή του σχεδιασμού, της παραγωγής και της χειρουργικής τοποθέτησης ενός προσαρμοσμένου εμφυτεύματος και εγγυάται βελτιωμένο αποτέλεσμα της επέμβασης.

Το έργο SKELET αποσκοπεί στη βελτίωση, αναβάθμιση και υποστήριξη των διαδικασιών της Ορθοπεδικής Χειρουργικής με την ανάπτυξη και προώθηση μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας προεγχειρητικού σχεδιασμού. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει δύο νέα προϊόντα: μια καινοτόμο, αρθρωτή ενδοπρόθεση ισχίου με κωνικούς πείρους (VACON™) και ένα ολοκληρωμένο λογισμικό προεγχειρητικού σχεδιασμού για την ολική αρθροπλαστική ισχίου (GELENK™).

Στόχος του Κέντρου Ικανότητας Ψηφιακής Μακέτας (DMU) είναι να επιδείξει, να υποστηρίξει και να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία ψηφιακής ανάπτυξης προϊόντων σε επιλεγμένους βιομηχανικούς τομείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ίδρυση του Κέντρου σχετίζεται με την κύρια έλλειψη της εγχώριας βιομηχανίας: τον βέλτιστο σχεδιασμό της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης τεχνολογικής τεχνογνωσίας.

Στόχος του παρόντος έργου είναι η γεφύρωση της νανοτεχνολογίας με την κατασκευαστική τεχνολογία για την παραγωγή νανο-τροποποιημένων υλικών με βάση το τσιμέντο και την ενσωμάτωση εγκλεισμάτων με βάση τον άνθρακα στο τσιμέντο Πόρτλαντ, προκειμένου να βελτιωθούν οι μηχανικές επιδόσεις, να μειωθεί το βάρος και να προσφερθούν πολυλειτουργικότητες και εξυπνάδα.

Το EnDOS (Endoprothesis Design Optimization Service) είναι ένα εσωτερικό ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας λογισμικού για το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση εξατομικευμένων ορθοπεδικών εμφυτευμάτων.

simaris logo (1)

Στόχος τou Simaris ήταν η ανάπτυξη λογισμικού αιχμής που επιτρέπει τη δημιουργία προσομοιωτών. Αυτοί οι προσομοιωτές έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια γρήγορη και διαδραστική αναπαράσταση βιομηχανικών έργων και διαδικασιών, ενσωματώνοντας φωτορεαλιστικά μοντέλα για την ακριβή απεικόνιση της λειτουργικότητας, της αισθητικής και της εργονομίας.

Επικοινωνία

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.